Laat bedrijven en onderzoekers duurzame en slimme technologie testen in een levensechte omgeving. Dat is wat The Green Village in Delft doet.

Op de campus van de TU Delft is een nieuw laboratorium verrezen dat uniek is in Europa: The Green Village. Het is een levend laboratorium en in tegenstelling tot andere “levende laboratoria” is het geen kamer op de vijfde verdieping van een kantoorgebouw, maar een experimentele mini-wijk waar mensen echt wonen en werken. Er rijden auto’s rond, al dan niet autonoom. En zelfs lantaarnpalen spelen een actieve rol in het onderzoek. “Ons doel is om partijen bij elkaar te brengen die onderzoek willen doen naar een duurzame toekomst”, zegt René Tamboer, manager Partners & Financiering bij The Green Village.

De benodigde data-infrastructuur is ontwikkeld in nauwe samenwerking met SURF.

De technologie
SURF levert voor The Green Village een systeem dat gegevens uit allerlei bronnen samenbrengt, veilig opslaat en tegelijkertijd snel beschikbaar maakt voor vele toepassingen en gebruikers. Hiervoor wordt open source software gebruikt, zoals Apache Kafka.