BEDRIJVEN

Heb je een bedrijf, start-up of werk je voor een overheidsinstelling en heb je behoefte aan krachtige rekenkracht?

Heb je complexe rekenkundige problemen en weet je niet hoe je moet beginnen?

We kunnen je ondersteunen met advies – en rekenuren.

Voor kleine en middelgrote ondernemingen of start-ups kun je via NCC Nederland zonder kosten advies én rekentijd krijgen. Hoe dat werkt? Het Nationale Competence Center Nederland wordt gefinancierd door EuroHPC JU en Rijksdienst van Ondernemend Nederland via het Europese project: EuroCC. Zij bieden de financiële middelen waardoor jij als ondernemer of HPC professional hulp kunt krijgen bij het ontwikkelen van jouw diensten. Ons team helpt je graag met uitgebreid advies, projectsamenwerking op gebied van High Performance Computing, HPC Data Analytics, Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Erik Kentie, SURF voor meer informatie door te vragen naar beschikbare ondersteuning via het EuroCC project.

 

Wil je aan de slag met HPC?

Vanuit het Nationaal Competentiecentrum Nederland bieden wij MKB, startende bedrijven, grote industrie en overheidsinstellingen de mogelijkheid om gebruik te maken van 8 gratis consultancy-uren.

Wat kun je verwachten?

8 uur consultancy

Je kunt je probleem schetsen en voorleggen hoe je het script het beste kunt opstellen. Of je wilt meer diepgaande kennis over bepaalde onderwerpen om betere beslissingen te kunnen nemen. Alle vragen zijn welkom. Onze ervaren adviseurs op het gebied van HPC, AI, HPDA en Quantum Computing helpen u graag verder.

50.000 core-uren rekenkracht

Ben je (ook) op zoek naar rekenkracht? Dan kun je 50.000 beschikbare core-uren rekenuren aanvragen om te testen. Dit gebeurt op de HPC-systemen van SURF (Snellius).

Heb je meer rekenkracht of advies nodig? Neem dan contact op via ons contactformulier en we bekijken samen de mogelijkheden.

Ben je als onderzoeker verbonden aan een onderwijs- of onderzoeksinstelling?
Dan kun je via SURF gebruikmaken van de HPC-systemen. Deze aanvraag loopt niet via EuroCC, maar via SURF en NWO. Lees meer.

Voorbeelden van bedrijven die HPC gebruikten

Lees hoe andere bedrijven HPC, A.I en gegevensanalyse gebruikten om hun bedrijf te verbeteren.

Proeftuin voor een duurzame wereld

Laat bedrijven en onderzoekers duurzame en slimme technologie testen in een levensechte omgeving, dat is wat The Green Village in Delft doet. De benodigde data-infrastructuur is ontwikkeld in nauwe samenwerking met SURF.

Lees meer

Computermodellen in de strijd tegen plastic soep

Hoe kun je “plastic soep” uit de oceaan verwijderen? De Ocean Cleanup kreeg hulp van SURF om de golven en stromingen beter te voorspellen, in de vorm van processortijd op de supercomputer Cartesius.

Lees meer

Sneeuwtransport en -ophoping berekenen voor een efficiëntere dakconstructie

Binkz is een Canadees bedrijf gespecialiseerd in CFD-consulting (Computational Fluid Dynamics). Een van de diensten van Binkz is een toepassing om sneeuwtransport en -ophoping te berekenen. Dit kan indirect worden gebruikt om daken te ontwerpen die zowel veilig als kostenefficiënt zijn.

Lees meer

Meer weten over onze diensten? Neem contact op

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld