Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SURF Research Bootcamp

mei 24, 2023 @ 1:00 pm - 6:00 pm

Samen met de Universiteit Maastricht en het MUMC organiseert SURF de SURF Research Bootcamp. Het bootcamp wordt georganiseerd voor onderzoekers en onderzoeksondersteunend personeel. Er wacht een interessant programma met hands-on workshops en een informatieve sessie.

Programma

Van 13.00 – 16.00 uur kunt u een workshop of een informatiesessie volgen. Je kunt kiezen uit drie workshops en één informatiesessie.

Van 16.00 – 18.00 uur organiseren we een borrel ter afsluiting van de SURF Bootcamp.

Let op: sommige sessies hebben een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij en meld je aan! Het is belangrijk om te weten dat Engels de voertaal is en dat het een live-evenement is.

Workshops en informatiesessie

1. Workshop Ldot, een studiemanagementsysteem ontwikkeld door de Universiteit Maastricht.

Ldot is een app die deelnemersgegevens voor wetenschappelijk onderzoek veilig kan opslaan en de logistiek kan vereenvoudigen. Tijdens deze sessie worden ervaringen met het opslaan van gegevens en logistieke uitdagingen besproken en wordt de functionaliteit van Ldot gedemonstreerd. De coördinator van het Cardiac Tissue Repository zal uitleggen hoe Ldot heeft geholpen met de logistiek, en aanwezigen kunnen Ldot uitproberen in verschillende use cases.

2. Personal Health Train (PHT) workshop

Deze sessie introduceert het Personal Health Train (PHT) concept en omvat een hands-on sessie. De PHT brengt algoritmen daar waar de gegevens zijn, in plaats van ze te centraliseren. Het maakt gecontroleerde toegang tot diverse gegevensbronnen mogelijk, terwijl de privacy en de betrokkenheid van de patiënt worden gewaarborgd. Gezondheidsgegevens worden FAIR gemaakt voordat ze worden opgeslagen in stations die worden beheerd door individuen, artsen, ziekenhuizen, biobanken en databanken.

3. Workshop over het bouwen van een virtuele onderzoeksomgeving (VRE) met SURF Research Cloud

SURF Research Cloud is een portal voor het efficiënt bouwen van virtuele onderzoekswerkplekken. U kunt vooraf geconfigureerde workspaces en datasets gebruiken of uw eigen datasets toevoegen. Deze sessie is nuttig voor iedereen die een flexibele en op maat gemaakte omgeving wil gebruiken om krachtige toepassingen te draaien. Het is ook een nuttige kickstarter voor huidige HPC Cloud-gebruikers.

4. Support4Research: Presentatie van verschillende SURF-diensten voor Research Data Management

De focus van deze informatiesessie ligt op verschillende SURF-diensten voor onderzoek, met name succesvolle use cases die tot stand zijn gekomen door samenwerking met de Universiteit Maastricht en het UMC. Diensten zoals SURF Research Access Management, een reeks Research Data Management diensten (waaronder iRODS, Yoda, SURF Research Drive en Data archive) en computerdiensten worden gepresenteerd. Mis de kans niet om te ontdekken hoe deze diensten uw onderzoek naar een hoger niveau kunnen tillen.

Gegevens

Datum:
mei 24, 2023
Tijd:
1:00 pm - 6:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.surf.nl/agenda/surf-research-bootcamp-1