Xavier Álvarez Farré

LinkedIn

Supercomputeradviseur & HPC-opleidingscoördinator bij NCC Nederland

Xavier Álvarez Farré werd geboren in Barcelona. Hij ontvangen zijn B.E. in Mechanisch Engineering in 2014, gevolgd door door zijn M.Sc. in Thermisch Engineering in 2016, beide van de Technische Universiteit van Catalonië (UPC).

Na verwerven waardevol industrie ervaring voor a jaarhij ingescheept op een academisch reis, worden a afgestudeerd onderzoeker en onderwijs assistent op de Warmte en Massaoverdracht Technologisch Centrum (CTTC) bij UPC. In 2022, Xavier ontvangen zijn Ph.D. in Thermisch Techniek. Via zijn doctoraal studies, hij bijgedragen naar de ontwikkeling van TermoFluids, een intern computationeel vloeistof dynamica (CFD) code. Zijn onderzoek specifiek gericht op de implementatie en optimizatie van numeriek algoritmen, omvat gedeeld- en gedistribueerd-geheugen parallellisatie techniekenevenals stroomverwerking voor GPU’s.

Naar de voltooiing van zijn Ph.D., Xavier is lid geworden van SURF als supercomputeradviseur. Binnen deze rolhij ook dient als de EuroCC vice coördinator voor HPC opleiding, catering naar beide academische wereld en industrie in de Nederland.