MPI en OpenMP in wetenschappelijke softwareontwikkeling

Deze cursus voor gevorderden beschrijft verschillende uitdagingen waar ontwikkelaars van parallelle code in hun dagelijkse werk mee te maken krijgen en biedt hiervoor werkende oplossingen. Als je een inleiding wilt doen in MPI en OpenMP, volg dan onze cursus Basis Parallel Programmeren met MPI en OpenMP.

Regelmatig
Eenmaal per jaar

Trainers
Maksim Masterov
Carlos Teijeiro Barjas

Custom Link
Basic Parallel Programming with MPI and OpenM

Wat leer je?

In deze cursus zie je hoe je parallelle profilering aanpakt en ontdek je de knoppen en draaiknoppen die ervoor zorgen dat je code de best mogelijke prestaties levert, net als domeindecompositie-technieken en parallelle I/O. Elk van deze sessies bevat praktische oefeningen om het begrip van de verschillende constructen te vergemakkelijken. Bovendien krijg je ook inzicht in handige parallelle bibliotheken en routines voor de ontwikkeling van wetenschappelijke code, zoals ParMETIS en PETSc.

Als deelnemer aan deze cursus heb je al basiskennis van parallel programmeren met MPI en OpenMP in de programmeertaal C. Als je niet zo bekend bent met deze basisconcepten, overweeg dan om je in te schrijven voor onze basiscursus MPI en OpenMP, waarin je alle benodigde achtergrondinformatie krijgt! Als je een Fortran of Python programmeur bent, houd er dan rekening mee dat de hands-on codes voor deze geavanceerde cursus geschreven zijn in C/C++, dus het kan zijn dat je enige kennis van de taalsyntax nodig hebt.

Vereisten

Neem je eigen laptop mee (met een ssh-client geïnstalleerd) voor de hands-on sessies!

Kennis van Linux/Unix-commando’s is noodzakelijk

Kennis van C of C++ (of een goed begrip van de syntaxis van deze programmeertalen) is noodzakelijk

Basiskennis van MPI en OpenMP concepten is noodzakelijk. Gebruik onze cursus Basis Parallel Programmeren met MPI en OpenMP om deze kennis op te doen.

Kosten

Deelname is gratis

De voertaal is Engels

Wil je meedoen?

In onze agenda kun je alle komende trainingen en evenementen zien