Geavanceerde onderwerpen in wetenschappelijke visualisatie met Blender: Geometrie, scripts, animatie, actie!

Deze cursus is een vervolg op onze introductiecursus Blender. We gaan ervan uit dat je bekend bent met het werken met Blender en enige ervaring hebt met onderwerpen zoals de Blender UI, 3D meshes, materialen, belichting en camera’s.

Regelmatig
Twee keer per jaar

Trainers
Paul Melis
Casper van Leeuwen
Ben de Vries

Wat leer je?

In deze cursus leer je een aantal geavanceerde Blender-onderwerpen:

* De basis van de Python API die beschikbaar is in Blender. Je leert hoe de API is gestructureerd en uiteindelijk begin je met het maken van eenvoudige geometrie met code. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om aangepaste importscripts te schrijven of om bewerkingen uit te voeren die je anders handmatig zou doen.

* De op knooppunten gebaseerde shader-editor die wordt gebruikt om materialen te maken en te bewerken. In onze inleidende Blender-cursus zijn we in detail ingegaan op materialen, maar zonder de node-gebaseerde shader-netwerken te beschrijven die de basis vormen van materialen. Hier gaan we dieper in op deze knooppuntennetwerken en hoe je ze kunt bewerken.

* Meer geavanceerde animatie-onderwerpen, zoals vormsleutels.

Een ander belangrijk onderdeel van de cursus is dat je werkt aan een visualisatie gebaseerd op je eigen onderzoek of andere inspanningen.

Vereisten

  • Basiskennis van Blender: omgaan met de interface, geometrie maken en toevoegen, basiskennis van materialen
  • Basiskennis van Python
  • Een idee en/of gegevens voor je eigen project om aan te werken tijdens de cursus.
  • Je hebt je eigen laptop nodig waarop Blender is geïnstalleerd (
    http://www.blender.org
    )

 

Online/On-site
Soms wordt de cursus online gegeven en soms op locatie. Voor de ONLINE versie is deze informatie hieronder erg belangrijk:

Belangrijke informatie wanneer de cursus ONLINE wordt gegeven

De basis van de cursus is een zelfstudie gedurende 10 dagen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het door ons geleverde cursusmateriaal (video’s en oefeningen) en een aantal korte online sessies. Tijdens de cursusperiode kun je in je eigen tempo aan het materiaal werken. We bieden een Discord communicatiekanaal met de cursusdocenten dat je kunt gebruiken voor vragen en feedback tijdens de cursus. We gebruiken een klein aantal online plenaire sessies verspreid over de aangegeven periode van twee weken, te beginnen met een inleidend webinar van twee uur en follow-up feedbacksessies. Deze worden gebruikt om je projecten te bespreken en ervoor te zorgen dat je vooruitgang boekt.

 

 

Kosten

Deelname is gratis

De voertaal is Engels

Wil je meedoen?

In onze agenda kun je alle komende trainingen en evenementen zien